Scan Express startades upp i slutet av 90 talet i Gjövik (nära Lillehammer). Grabbarna fick snabbt ett skivkontrakt hos ett känt skivbolag i Oslo. Den första singeln gick direkt in på norsktoppen med låten Isabella-naturella och efter det kom orkestern igång bra med turnéer över hela Norge.

På hösten-90 bar det iväg till Stockholm (Tyrol) för att tävla i Höstens melodier
schlagerfestival, sångaren Björnar Flikkeshaug hade skrivit "SWINGKURS". Det var ganska fantastiskt att de kunde vinna i konkurrens med flera svenska
toppband. Bland andra vinnare genom åren kan nämnas Vikingarna, Sten & Stanley, Dannys mfl. Scan Express visade att ett norskt dansband kan mäta sig mot svenska orkestrar. Det har säkert haft inverkan på att nu norska dansband ibland kan få en och annan spelning i Sverige.

Samma år gick det också en landskamp av stapeln i Norrköping Se & Hör's dansbandstävling, återigen gick det bra för Scan Express med en 5:e plats, man kom före både Mats Bladhs och Sten & Stanley och låten var skriven av Nick Borgen "Härliga weekend".
Sen gick det några år med ständiga musikerbyten, det kända skivbolaget gav inte ut de album som utlovats men våren 2002 kom så äntligen första full cd'n ut, på skivan blandas svenskt och norskt material och norsktopp-schlagern Isabella finns med, men framförallt en låt "På dansveckan i Malung" den handlar om hur en dansfantast upplever dansbandsveckan år efter år.
Några andra låtar på cd'n är Lasse Holms första hit på svensktoppen på 70-talet "Tro på at jeg trenger deg" och Salta mandlars "Ett sommarsvärmeri" också från 70-talets svensktopplista, i min hjärna har jag inte bara spån har intressant text.
Norsk eller svensk text har gjorts av Bertola Mattsson till de flesta låtarna på skivan. Scan Express har också utkommit med en sommarsingel "Vem låna skivan med Sven-Ingvars" med minnesvärd text.

Scan Express kontaktas på tel. 070-244 61 69 eller Norge tlf. 977 96 725